Gezocht: nieuwe directeur Brain Technology Institute

LinkedIn foto vacature.png

Het Brain Technology Institute (BTI) is een onafhankelijke stichting (ANBI status), die als missie heeft de kwaliteit van leven van patiënten met zeldzame neurochirurgische aandoeningen te verbeteren. Dat doen we via wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling en het naar de markt brengen van nieuwe technologieën. BTI werkt hiervoor nauw samen met de afdeling neurochirurgie van het UMCU en een aantal toonaangevende neurochirurgische centra in o.m. Zurich, Toronto, New York en Chicago.

Tevens verricht BTI onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met medische technologie bedrijven. Doel hiervan is dat binnen BTI oplossingen voor problemen die door klinisch specialisten in de kliniek worden geconstateerd, worden bedacht en wetenschappelijk onderzocht, waarna commerciële bedrijven de wetenschappelijke data gebruiken om zodoende de aantoonbaar werkzame technologieën naar de markt kunnen brengen.

BTI is een wereldwijd unieke, kleinschalige instelling met een zeer toegewijd team en uitgebreide lab faciliteiten op de Uithof in Utrecht. In verband met het vertrek van de oprichter zijn wij op zoek naar een nieuwe en eveneens bevlogen

Directeur

Leider, boegbeeld, coach en manager voor organisatie op het snijvlak van medische wetenschap, goede doelen en bedrijfsleven

De directeur is verantwoordelijk voor de succesvolle continuïteit van BTI op lange termijn, waaronder de uitwerking van beleid en strategie en het zetten van doelstellingen. De functie is een combinatie van denken en doen, bedenken en uitvoeren, bewaken en controleren. Een directeur die graag wil werken in een informeel en resultaatgerichte organisatie met een goede reputatie. De cultuur kenmerkt zich door: maatschappelijk verantwoord, wetenschappelijk, informeel en gedreven.

De directeur heeft een academisch werk- en denkniveau, is een strateeg, diplomaat, ondernemer en coach. Een teamspeler die in staat is partijen met elkaar te verbinden en zich thuis voelt in een omgeving die sterk aan verandering onderhevig is. De directeur snapt wetenschappelijk onderzoek en begrijpt de academische wereld; is deskundig op het gebied van fondsenwerving en heeft goed zicht op trends, ontwikkelingen en strategieën op het gebied van medische technologieën. De directeur heeft haar/zijn sporen verdiend in het bedrijfsleven en beschikt over de competenties om te managen, te onderhandelen en te inspireren in een complex bestuurlijke, wetenschappelijke en zakelijke omgeving. Hij/zij is een innovatief denker en uitvoerder, kan organiseren en delegeren en is resultaatgericht. De positie is voor ongeveer 28 uur/week.

Fantastische rol in een bijzondere organisatie. Ik hoop dat je reageert! Voor nadere informatie en sollicitatie, mail naar Claartje Ypma: Claartje@bt-i.org. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de eerste helft van februari.